X
 26.03.2020 Образование

Родители, ова е моментот да го согледате своето лично влијание врз децата, вели професорката Наташа Лазарева

Како професор по македонски јазик и литература и добар познавач на образовниот менаџмент, сите овие години ја црпев инспирацијата за својата работа токму од децата. Несебично ја користев секоја минута посветена на нивниот образовен развој. Од сето тоа сфатив само едно, дека децата на која било возраст се само деца, битија во кои царува исконската природа, сè до моментот кога ги расипуваат зрелоста и борбата за живот. Правило за нивно снаоѓање нема, но насоки секако дека постојат, советува д-р Наташа Лазарева.

Нејзината порака до родителите прочитајте ја на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование