X
 26.03.2023 Образование

Бесплатни онлајн курсеви за програмскиот јазик „Пајтон“

„Пајтон“ е популарен програмски јазик кој е одличен за оние што сакаат кариера во ИТ-индустријата. На платформата за онлајн курсеви „Јудеми“ има повеќе курсеви за овој програмски јазик. Во продолжение следуваат некои онлајн курсеви за „Пајтон“ кои се бесплатни во моментов.

- Вовед во програмирање со „Пајтон“ (Introduction To Python Programming)
- Учење на основите на „Пајтон“ со вклучена ИСЛ интерпретација (Learn Basics Python: ISL Interpretation Included)
- Научете „Пајтон“ и станете професионален програмер за „Пајтон“ (Learn Python and Become Professional Python Developer)
- Учење „Пајтон“ за почетници (Learn Python for Total Beginners)
- Научете „Пајтон“ од нула (Learn Python from Scratch)
- Основи на „Пајтон“ (Python Basics)
- „Пајтон“ за почетници (Python for Beginner)
- „Пајтон“ за 3 часа: Програмирање во „Пајтон“ за почетници (Python in 3 Hours: Python Programming for Beginners)
- Објектно ориентирано програмирање во „Пајтон“ (Python OOP: Object Oriented Programming in Python)
- „Пајтон 3“ за 100 минути (Python 3 in 100 Minutes)

Извор: Mashable
Насловна фотографија: Pixabay
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование