X
 26.04.2019 Живот

Уметнички дела и инсталации што ја покажуваат болката низ која минува нашиот свет

Времето лета, а социјалните и еколошките проблеми постојано се зголемуваат. Понекогаш се чини дека овие проблеми немаат решение и се бескрајни. Добрата вест е што сè поголем број луѓе стануваат свесни за нив. Многу пати тоа е благодарение на разни уметници чии уметнички дела и разни инсталации успеваат да го привлечат вниманието на луѓето и да ги натераат да размислат за сопственото однесување.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот