X
 26.06.2020 Живот

Виртуелни патувања со воз во кои може да уживате од својот дом

Последниов период откривавме музеи, уживавме во концерти и разгледувавме национални паркови по виртуелен пат. Сега, со почетокот на летото, на ред се виртуелните возења со воз.

Доколку не сте запознаени со концептот, станува збор за она што го замислувате - видеа од патувања со воз. Во продолжение следуваат некои предлози од Норвешка, Јапонија, Швајцарија, Италија, па дури и од Балканот.

Железничка линија Флам, Норвешка


Железничка линија Геиби до Фукуен, Јапонија


Железничка линија Бернина, Швајцарија до Италија


Самит Пајкс Пик, Колорадо, САД


Белград-Бар, Србија и Црна Гора


Брег на северен Велс, Англија до Велс


Линија Нордленд, Норвешка


Линија Ферокарил Централ Андино, Перу


Експресна линија 7, Њујорк, САД


Сараево-Плоче, Босна и Херцеговина


Југозападна железница, Англија


Железница Дуранго и Силвертон, Колорадо, САД


Железница Венгерналп, Швајцарија


Автор: Еви Керик
Извор: travelandleisure.com
Фото: YouTube
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот