X
 27.03.2020 Здравје

Родителството во изолација е и предизвик и можност, вели Гордана Николова од Клиниката за психијатрија

Без разлика на темпераментот и начинот на реагирање на детето, низ телефонските разговори со родители што бараат психолошка поддршка во оваа ситуација се издвојува потребата од неколку позначајни препораки и насоки, вели Гордана Николова, психолог при ЈЗУ Универзитетска клиника за психијатрија. Таа споделува низа совети за родителите, за кои стручните лица на клиниката заклучиле дека се потребни, според разговорите со родителите на телефонските линии на кои може да побараат помош.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје