X
 27.09.2015 Култура

Како луѓето започнале да користат јазик за комуникација?

Постојат многу теории за начинот на кој луѓето започнале да користат заеднички јазик за комуникација. Некои мислат дека луѓето ги имитирале звуците кои веќе постоеле. Други мислеле дека започнале со нашите звуци кои ги правиме за време на природните реакции (болка итн).

И покрај сите овие теории, никој не е сигурен за вистината. Арика Окрент и Шон Онил се трудат да ги објаснат почетоците на јазикот во долното видео.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура