X
 27.12.2018 Живот

Зимска бајка на Новогодишниот фестивал и базар во Свети Николе

На 25 декември, на Меѓународен славјански универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе почна Новогодишниот фестивал и базар, кој се организира веќе трета година по ред.

Распространет на повеќе од 2.500 квадратни метри, Новогодишниот фестивал и базар се одржува на 25, 26 и 27 декември, секој ден од 17:00 до 21:30 часот.За секој ден од новогодишниот фестивал е предвидена различна културна програма, која ќе биде интересна за сите возрасни категории.

Во програмата на фестивалот учествуваат студентите од Меѓународниот славјански универзитет, средношколците од СОУ „Кочо  Рацин“ - Свети Николе,  СОУ „Љупчо Сантов“ - Кочани,  САБА - Штип, учениците од основните училишта „Кирил и Методиј“ и „Гоце Делчев“ од Свети Николе, како и најмалите од детската градинка „Рахилка Гонева“ - Свети Николе.
Студентите и средношколците од Свети Николе ја подготвија комедијата „Леле, Перо“, додека Градскиот аматерски театар „Сцена ‘71“ од Свети Николе ја изведе комедијата „Бечка школа“.

Во рамките на фестивалот е организиран и изложбен новогодишен базар со магични дрвени куќички, рачно изработени празнични декорации, книги, варено вино и традиционални македонски специјалитети.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот