X
 28.01.2015 Образование

Избришете ги овие зборови од резимето веднаш

Кој е вашиот најмалку омилен збор кој го сретнувате во резиме? Работодавците ги откриваат своите најнесакани зборови за „Mashable“.


Ерин Беркери-Ровнер:

- Разни. Тоа е најбесполезната придавка која може да се искорисни во резиме. Со неа не кажувате ништо ново за престојните именки.


На пример: Работење на разни проекти. Имање повеќе разни обврски на пракса. Со речиси секој пример на кој може да се сетам го заменува зборот „различни“.

Разликата помеѓу „Работа на разни проекти“ и „Работа на проекти“ не постои.


Шефали Јогендра и Санг Јанг Но: - Еве неколку зборови кои се бесполезни: визионерен, експерт, ориентиран на резултати, иновативен, креативен, необичен.

Џим Бројлс: - „Многу“ би требало да биде забранет за користење во резиме или било каква професионална комуникација.

Секое резиме би изгледало еднакво добро и без овие зборови, се согласувате?

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование