X
 28.02.2020 Живот

Што сѐ ѝ треба на Даниела за да организира 3 деца, многу активности и да мотивира куп родители

Даниела Хок има 36 години и веќе 13 години живее во Германија. Дожд, ветер, студ или снег не се пречка нејзините 3 деца (4,5, 3 и 2 години) да играат надвор. Тие не само што редовно се во природа туку и имаат сензорни активности, прават интересни игри и креации кои позитивно влијаат врз детскиот развој. Фотографии од секојдневните креативни игри и активности Даниела споделува на нејзиниот профил на „Инстаграм“ oursensoryfamily, па е пример за многу родители. А наскоро заедно со уште пет лица, меѓу кои и дефектолог, заедно ќе креираат различни предизвици и активности за најмалите во домот и надвор од него.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот