X
 28.05.2018 Живот

Оглас за работа што заинтересира многумина - Дали би ја прифатиле работата?

Со оглед на ниските плати во регионот, како и обврските и трошоците за живот во поголемите градови, за многу луѓе овој оглас се чини како идеалната професија, па огласот предизвика лавина коментари.

- Потребен е овчар на Влашиќ, плата околу 38.000,00 денари. Стадо од 180 овци од расата витемберг и две дресирани кучиња што го чуваат стадото. Престојот е во планинска куќичка со бања. Јас еднаш неделно доаѓам на планината и носам храна за седум дена - наведено е во огласот што ги заинтересира луѓето.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот