X
 28.05.2021 Образование

Наградени ученици на меѓународниот онлајн-натпревар Art in Experience во Македонија

Први и втори места во класично и естрадно пеење освоија македонски ученици под менторство на професорката м-р Александра Коцевска на меѓународниот онлајн-натпревар „Art In Experience“, кој се одржа од 24 април до 10 мај.

Теодора Пејиќ - прва награда, Мартина Станчева - втора награда, Мартина Станчева - втора награда, Васил Ангелов - втора награда, Васил Ангелов - втора награда, Васил Ангелов - втора награда.


M-р Александра Коцевска

Здружението ,,Арт ин орг “ веќе 9 години организира меѓународни фестивали: Арт Ин – за класика кој последните години се организираше во Велес, и Art in Experience – Охрид, за сите други дисциплини - естрада, фолклор, кореографија итн.
За време на пандемијата последните две години двата фестивала беа под едно име – Art in Experience и натпреварите се одржуваа онлајн.
Организатори се: Лазо Атанасов – аранжер, композитор, естраден уметник, наставник по виолина во ООМБУ „Лазо Мицев-Рале“ - Кавадарци и д-р Екатерина Михељкис – хорски диригент, професор на „Академија Смилевски“, наставник во ОУ „Ѓорѓи Сугарев“ - Битола.


Наградените ученици/ фото: приватна архива


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование