X
 29.05.2020 Образование

Како ќе изгледа тестирањето на идните првачиња?

Училиштата ги прават протоколите за заштита од коронавирус додека траат уписите на првачиња. Во „Коле Неделковски“ протоколот предвидува да им бидат дезинфицирани чевлите на родителите и децата кога ќе дојдат во училиштето, измерена температура, а потоа ќе треба да облечат каљачи, ќе си ги дезинфицираат рацете и ќе треба да носат маски и ракавици, а наставничката ќе ги спроведе и однесе до училницата во која секое дете ќе биде тестиранo.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование