X
 29.05.2020 Образование

М-р Гоце Бумбароски: Што ни е потребно, македонски или скандинавски модел на образование!?

Велиме дека целта на образовниот систем е да всади љубопитност, имагинација, иновација, самоиницијативност и претприемачки дух и да им помогне на децата да развијат другарство. Ако е така, тогаш моделот во кој наставникот пренесува одредени информации, а ученикот ги повторува по него, треба веднаш да се напушти и да се воведе модел што ги стимулира учениците да откриваат и создаваат свои информации.
Македонија треба да ги подготвува сите деца/ученици за работа, за придонес кон заедничкото добро и за активно граѓанство, вели м-р Гоце Бумбароски, наставник.

Неговата колумна прочитајте ја на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование