X
 30.08.2019 Образование

Какви новини ги очекуваат учениците и родителите од оваа учебна година

Новата учебна година ќе почне со низа промени и новини кои се вметнати во новиот Закон за основното образование, кој практично е веќе во сила. Ќе се следат афинитетите и вештините на децата за одредени области, ќе се следи квалитетот на храната што ја јадат додека се на училиште, училишните раководства ќе го чујат гласот на учениците, кои ќе имаат право да се организираат, а во законот стои и дека ќе има т.н. државно тестирање. Во документот влезе и инклузивното образование.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование