X
 31.03.2020 Живот

Излегувајте на свеж воздух, но на безбедно! Ни треба јонизиран кислород

Децата, возрасните, а особено хронично болните треба да излегуваат надвор, да шетаат во природа, во периодите кога тоа е дозволено. Меѓутоа, активностите надвор треба да ги прават безбедно, да избираат места во кои нема метеж и да одржуваат дистанца од најмалку 2 метра од други луѓе, советуваат професорите д-р Драган Даниловски, епидемиолог, и д-р Никола Пановски, микробиолог. Тие објаснуваат колку е значајно присуството во природа, во услови кога голем дел од времето сме дома, но и потсетуваат дека многу внимателно треба да се избира каде ќе се оди за да не се шири коронавирусот, да се заштитиме и себеси и другите.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот