X
 31.05.2018 Образование

Листа со прашања што треба да им ги поставите на наставниците

Наставничка со силна порака до сите родители што се мешаат во работата на просветниот работник

Дваесет години работам во училиште. Кога толку долго ја работите истата работа, учите дека на нешто треба да се реагира, а нешто е подобро да се премолчи. Учите веднаш, уште на вратата од училницата да препознаете родител кој навистина е заинтересиран и родител кој нема многу да се меша во образованието на детето. На првиот родителски состанок ќе ви биде јасно со кого ќе соработувате добро, а кој ќе ве гледа како непријател секојпат кога неговото дете нема да ја добие оценката што тој мисли дека требало. Се соочувате и со агресивни родители, со оние што морате да ги смирувате кога детето ќе добие лоша оценка, плашејќи се што би можеле да му направат дома. Оваа листа оди до недоглед, но тоа не е тема на текстот. 

Продолжението прочитајте го на Деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование