Вести Страница: 1 од 1933

ВИП со нови атрактивни тарифни модели

ВИП со нови атрактивни тарифни модели

Со големо задоволство Вип најавува збогатување на своето портфолио во мобилната телефонија со четири нови постпејд тарифни модели прилагодени кон комуникациските потреби на секој член од семејството.

повеќе »
Цел град на хроно

Цел град на хроно

Драгана Б. за неполни два месеци, или за два циклуси по 28 дена, како што се брои според хроно режимот на исхрана, ја намалила телесната тежина за ...

повеќе »
Децата до две годишна возраст не треба да бидат изложени на светлината од екраните

Децата до две годишна возраст не треба да бидат изложени на светлината од екраните

Електронските уреди се наша неминовност, бидејќи живееме во дигитална ера, но дали децата со нив треба да се запознаат од најрана возраст, како тие влијаат на развојот

повеќе »
Одлични гости на 22. Бизнис кафе Македонија

Одлични гости на 22. Бизнис кафе Македонија

Овој четврток (30.03.2017 година), со почеток од 18:00 часот во Brick bar во Парк Хотел и Спа

повеќе »
Мислите дека на наставниците им е лесно?

Мислите дека на наставниците им е лесно?

Ние сме фабрика на високообразовни работници кои произведуваат знаење.

повеќе »
(ВИДЕО) Студентите од Филмската академија при УГД направија филм за 10 години УГД

(ВИДЕО) Студентите од Филмската академија при УГД направија филм за 10 години УГД

Филмот „10 годни УГД“ е направен по повод одбележување на јубилејот на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип.

повеќе »
Овие профили на луѓе во Македонија земаат просечна нето плата од 60.000 денари

Овие профили на луѓе во Македонија земаат просечна нето плата од 60.000 денари

Ова се професиите со највисоки нето плати во Македонија.

повеќе »
Прашања кои заслужуваат поголемо внимание

Прашања кои заслужуваат поголемо внимание

Во прилог на познатите светски проблеми како климатските промени или сиромаштијата, постојат и други прашања со кои светот се соочува, но се помалку присутни во медиумите.

повеќе »
Како го минуваат денот најздравите луѓе?

Како го минуваат денот најздравите луѓе?

Често поставувано прашање е кои навики е потребно да ги имате за да негувате здрав животен стил.

повеќе »
Emlyon business school Full-Time International MBA Challenge

Emlyon business school Full-Time International MBA Challenge

Study your MBA at highly accredited emlyon business school on a scholarship!

повеќе »
Која е мистериозната бабичка од филмот „Кој тоа таму пее“?

Која е мистериозната бабичка од филмот „Кој тоа таму пее“?

Никој од ликовите не ја гледа, никој не ѝ се обраќа, никој не ја прашува ништо – како да не е таму.

повеќе »
Новата опција на „Facebook“ која нема да ви се допадне

Новата опција на „Facebook“ која нема да ви се допадне

Новата опција ќе им овозможи на пријателите да ја следат вашата локација во рок од еден час.

повеќе »
Кое е највредното место во Македонија? Мапа од највредните места во светот

Кое е највредното место во Македонија? Мапа од највредните места во светот

Кои места да ги посетите ако шетате ширум светот?

повеќе »
Тим научници изработил модел на менструален циклус

Тим научници изработил модел на менструален циклус

Тим научници најавува минијатурен модел на женски репродуктивен тракт направен од ткива од глушец и човек кој лачи хормони во 28 дневен циклус, а го собира во дланката.

повеќе »
Бејби бум во Исланд девет месеци по ЕП

Бејби бум во Исланд девет месеци по ЕП

По победата над Англија на ЕП 2016, рекордно зголемен бројот на новороденчиња во Исланд.

повеќе »
Факти што не сте ги знаеле за „Кум“

Факти што не сте ги знаеле за „Кум“

Номиниран за 11 Оскари и комерцијално успешен и покрај релативно малиот буџет, „Кум“ неодамна го прослави својот 45-годишен јубилеј.

повеќе »
Парламентот на Шкотска го поддржа новиот референдум за независност

Парламентот на Шкотска го поддржа новиот референдум за независност

Шкотскиот парламент го поддржа барањето за референдум на премиерката Никола Старџен.

повеќе »
Креативни начини како да ги искористите лего коцките

Креативни начини како да ги искористите лего коцките

Сигурно се сеќавате на лего коцките од Вашето детство кои веќе не ги употребувате.

повеќе »
Знаци кои Исус не би ги одобрил

Знаци кои Исус не би ги одобрил

Црковни знаци кои дефинитивно Исус не би ги одобрил.

повеќе »
Курс кој за 167.000,00 денари ги учи децата како да станат познати на социјалните мрежи

Курс кој за 167.000,00 денари ги учи децата како да станат познати на социјалните мрежи

Наместо адолесцентите да се оддалечуваат од социјалните мрежи како Фејсбук и Твитер, овој десет дневен курс има за цел да ја продлабочи употребата на овие онлајн платформи за тие да станат ѕвезди.

повеќе »
← Претходна 1234567 ... 1933 Следна →