Економија Страница: 1 од 48

Марк Закерберг со најголема заработка во 2017

Марк Закерберг со најголема заработка во 2017

Сега му недостигаат уште 3 милијарди долари за да го престигне магнатот Ворен Бафет на местото на четвртиот најбогат човек на светот.

повеќе »
Како се движат платите во нашиот регион?

Како се движат платите во нашиот регион?

Најголема просечна плата во регионов, според податоците за месец мај, била исплатена во Словенија – 1.050,78 евра, а најниска во Македонија, и изнесувала само 372,55 евра.

повеќе »
Телеком со пораст во делот на IPTV и база од 112 илјади корисници

Телеком со пораст во делот на IPTV и база од 112 илјади корисници

Македонски Телеком АД-Скопје има водечка позиција на пазарот во фиксни говорни услуги во првите шест месеци од 2017 година, покажуваат неревидираните финансиски извештаи согласно Меѓународните стандарди за финансиско известување (МСФИ).

повеќе »
„Grawe Real Estate Group“ ја презеде сопственоста врз ХИПЕРИУМ Бизнис Центар во Скопје, Македонија

„Grawe Real Estate Group“ ја презеде сопственоста врз ХИПЕРИУМ Бизнис Центар во Скопје, Македонија

Хипериум Бизнис Центарот е А класа канцелариски простор, кој се наоѓа во централната бизнис зона во Скопје

повеќе »
Што се случува со швајцарскиот франк?

Што се случува со швајцарскиот франк?

Швајцарскиот франк, како и американскиот долар и златото, има статус на сигурно прибежиште во несигурни времиња.

повеќе »
Во Македонија најмногу се вработуваат продавачи, а најмалку научници

Во Македонија најмногу се вработуваат продавачи, а најмалку научници

Платите што им се исплаќаат на вработените во трговијата се меѓу најниските просечни месечни примања во земјава.

повеќе »
Клучниот збор за бизнис лидерите од ЈИЕ е „ПОВРЗУВАЊЕ“

Клучниот збор за бизнис лидерите од ЈИЕ е „ПОВРЗУВАЊЕ“

САМИТ100 за бизнис лидери од ЈИЕ е уникатна бизнис иницијатива која започна во 2011 година со цел да ја поттикне

повеќе »
Која професија во Македонија зема највисока, а која најниска нето-плата?

Која професија во Македонија зема највисока, а која најниска нето-плата?

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во мај 2017 година, во однос на мај 2016 година, изнесува 102,5.

повеќе »
Новата банкнота со ликот на Џејн Остин има чуден избор на цитат

Новата банкнота со ликот на Џејн Остин има чуден избор на цитат

Фановите на Остин ќе мора да почекаат до средината на септември за да можат да ја користат новата банкнота.

повеќе »
Итно се бараат 140.000 работници

Итно се бараат 140.000 работници

Во Чешка стапката на невработеност во текот на јуни се намалила од 4,1 на 4%.

повеќе »
Зошто летово во Охрид задолжително треба да имате American Express картичка?

Зошто летово во Охрид задолжително треба да имате American Express картичка?

Оваа програма обезбедува поврат на средства при секое купување, независно од бројот на трансакции и износот при купување.

повеќе »
Пет години Халкбанк АД, Скопје: Довербата на клиентите е наш најголем успех

Пет години Халкбанк АД, Скопје: Довербата на клиентите е наш најголем успех

Халкбанк АД, Скопје е основана на 15.3.1993 година како Акционерско друштво и универзална банка за вршење на сите видови банкарски работи

повеќе »
Важна вест: Еколошкото производство на струја е докажано поевтино од методите што загадуваат

Важна вест: Еколошкото производство на струја е докажано поевтино од методите што загадуваат

Толку ќе биде поевтино, што и не е важно што Америка се откажува од Парискиот договор.

повеќе »
IMS Internet Media Services постигна договор за стекнување на главен удел во Httpool

IMS Internet Media Services постигна договор за стекнување на главен удел во Httpool

IMS Internet Media Services (IMS), подружница на Sony Pictures Television Networks и една од најголемите компании за продажба на дигитални реклами

повеќе »
АНКЕТА: Дали Македонците поседуваат биткоини?

АНКЕТА: Дали Македонците поседуваат биткоини?

Не можете да плукнете на прстите и рачно да ги изброите, но и тоа како може да влијаат на вашата финансиска состојба. Електронските валути стануваат сѐ попривлечни за тргување, носат заработувачка.

повеќе »
Образованието е клуч за економскиот успех во Финска

Образованието е клуч за економскиот успех во Финска

Квалитетно и достапно образование за сите е клучот за економски развој, велат финските власти.

повеќе »
American Express Gold - верен сојузник при секое патување

American Express Gold - верен сојузник при секое патување

Досега реакциите од користење на картичката и поволностите кои таа ги нуди се исклучително позитивни. Сите кои имале некаква незгода за време на патување и ги искористиле овие привилегии

повеќе »
Зошто Европската Унија го казни „Google“ со 2.5 милијарди евра?

Зошто Европската Унија го казни „Google“ со 2.5 милијарди евра?

Европските регулатори испратија парична казна од 2.4 милијарди евра за „Google“. Маргрет Вестагер, комесар за конкуренција на Европската унија, вели дека „Google“ ја злоупотребил својата доминантна позиција на пазарот

повеќе »
Како Северна Кореја од една од најсиромашните земји израсна во глобална воена велесила?

Како Северна Кореја од една од најсиромашните земји израсна во глобална воена велесила?

Северна Кореја е најмистичната и најзатворената земја на светот, како и една од најсиромашните држави со БДП помеѓу 28 и 34 милјарди долари.

повеќе »
← Претходна 1234567 ... 48 Следна →