Конкурси Страница: 1 од 102

Можност за волонтирање во Европскиот солидарен корпус

Можност за волонтирање во Европскиот солидарен корпус

Аплицирајте за волонтирање во Европскиот солидарен корпус

повеќе »
КОНКУРС за доделување еднократни финансиски средства за објавен научно-истражувачки труд за 2016 година

КОНКУРС за доделување еднократни финансиски средства за објавен научно-истражувачки труд за 2016 година

Министерството за образование и наука еднократно ќе додели финансиски средства за објавени научно-истражувачки трудови од домашни автори во меѓународни научни списанија со фактор на влијаниe (импакт фактор).

повеќе »
Shell објавува повик до сите студенти

Shell објавува повик до сите студенти

Shell ideas е глобален натпревар што ги поврзува студентите за да развиваат идеи за ресурсите во светот, за храна, вода и енергија.

повеќе »
Конкурс за најдобар млад преведувач "Вавилон" 2017

Конкурс за најдобар млад преведувач "Вавилон" 2017

Делегацијата на Европската Унија објави Конкурс за најдобар млад преведувач „Вавилон 2017“ .

повеќе »
Освојте фотографска тура во Јапонија

Освојте фотографска тура во Јапонија

Worldnomads Ви нуди шанса да освоите патување во Јапонија со сите платени трошоци и личен ментор.

повеќе »
The Humanity Photo Awards 2017

The Humanity Photo Awards 2017

Темата на фотографиите е фолклорот на националностите ширум светот.

повеќе »
Натпревар на Nikon за фотографирање под микроскоп

Натпревар на Nikon за фотографирање под микроскоп

Натпреварот е отворен за сите заинтересирани за дигитална или филмска фотографија што имаат над 18 години.

повеќе »
Valeo Inovation Challenge 2017

Valeo Inovation Challenge 2017

Valeo inovation challenge 2017 е натпревар за технолошки иновации и идеи за нови начини на користење на автомобилите.

повеќе »
Повик за учество на работилница за "Design Thinking"

Повик за учество на работилница за "Design Thinking"

Во рамките на проектот ДИЗАЈН ПРЕДИЗВИК /DESIGN CHALLENGE/, дизајнерките на накит Јана Ацевска и Мима Пејоска, по втор пат, организираат дводневна бесплатна работилница за ДИЗАЈН РАЗМИСЛУВАЊЕ /DESIGN THINKING/.

повеќе »
Информација за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Филозофскиот факултет

Информација за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Филозофскиот факултет

ЗА СТУДЕНТИ КОИ ДИПЛОМИРАЛЕ СО ВИСОК ПРОСЕК НА ФИЛОЗОФСКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ, ОВАА ГОДИНА ФАКУЛТЕТОТ НУДИ ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ШКОЛАРИНА, НАМАЛУВАЊЕ НА ШКОЛАРИНАТА И ТОА:

повеќе »
Можност за учество на семинар на НАТО

Можност за учество на семинар на НАТО

Со цел воспоставување меѓународен дијалог меѓу младите генерации, од 12-14 ноември ќе се одржи и семинар за клучните прашања на трансатланската безбедност за кој се покануваат младите да аплицираат за учество.

повеќе »
H&M организира натпревар... Награден фонд од 1.000.000 евра

H&M организира натпревар... Награден фонд од 1.000.000 евра

Ако имате идеи кои би придонеле во модата, a со тоа да се помогне да се заштити планетата, аплицирајте.

повеќе »
Повик за пријавување на трудови за првиот број на археолошкото студентско списание "Axios"

Повик за пријавување на трудови за првиот број на археолошкото студентско списание "Axios"

Списанието ќе излегува еднаш годишно, а право за поднесување на трудови имаат сите активни студенти кои имаат

повеќе »
Конкурс за трансфер со упис на студенти на факултетите во состав на МИТ УНИВЕРЗИТЕТ во академската 2016/2017 година

Конкурс за трансфер со упис на студенти на факултетите во состав на МИТ УНИВЕРЗИТЕТ во академската 2016/2017 година

Врз основа на член 57 од Законот за високото образование, Ректорската управа на МИТ Универзитет Скопје, распишува

повеќе »
Направете видео и освојте патување кај пандите во Кина

Направете видео и освојте патување кај пандите во Кина

УНДП во соработка со центарот за чување панди во Кина објавуваат повик за негувател на новородени панди.

повеќе »
Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови

I.1. Во студиската 2016/2017 година во државните студентски домови и други соодветни објекти за сместување во Република Македонија ќе се примаат редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија и тоа во:

повеќе »
Конкурс за упис на Факултетот за Бизнис економија за академската 2016/2017-та година

Конкурс за упис на Факултетот за Бизнис економија за академската 2016/2017-та година

Oтворен е конкурсот за упис во академската 2016/2017-та година. Условите за упис на Факултетот за Бизнис економија се:

повеќе »
Преземање на одговорност

Преземање на одговорност

Кога наоѓаме изговор за нашите постапки или пробуваме да обвиниме друг, тоа не само што нè карaкатеризира како личност која не презема одговорност туку и личност која е склона кон неуспех и лаги.

повеќе »
Отворен повик за учество на бесплатни обуки

Отворен повик за учество на бесплатни обуки

Главната цел на проектот Еразмус+ „Развивање на следната генерација лидери и менаџери низ применето знаење” е поместување на јазот помеѓу квалитативниот аутпут на формалното образование и потребите на индустријата во регионот, преку иновативен пристап во процесот на учење и спроведување на пракса, како и обезбедување на доволно податоци за донесување на информирани одлуки при креирањето на образовни политики.

повеќе »
Мулдисциплинарна академија: Networking 101 - International Youth Networking Academy

Мулдисциплинарна академија: Networking 101 - International Youth Networking Academy

Инспирирани од идејата за поврзување на идни млади лидери а мотивирани од минатогодишниот масовен успех, оваа година Networking 101 – Интернационалната академија за младинско вмрежување повторно објавува повик за учесници на 8 дневна мулдисциплинарна академија која ќе се одржи во хотел Молика во времетраење од 13ти до 20ти Јуни, 2016 година.

повеќе »
← Претходна 1234567 ... 102 Следна →