Технологија Страница: 1 од 170

Едукативни веб страници за совладување вештини и знаења

Едукативни веб страници за совладување вештини и знаења

Што може да научите ако времето поминато на социјалните мрежи го искористите за посета на овие 10 веб страници?

повеќе »
Компанијата „Порше Дизајн“ произведе лаптоп од алуминиум

Компанијата „Порше Дизајн“ произведе лаптоп од алуминиум

Овој убавец ќе биде достапен од април, по цена од околу 2.500 долари.

повеќе »
„Sony“ со патентиран метод за преземање енергија од друг уред преку „wi-fi“

„Sony“ со патентиран метод за преземање енергија од друг уред преку „wi-fi“

Новитет од „Sony“ - преземање енергија од друг мобилен уред без користење кабел.

повеќе »
Нова апликација на „Facebook“ која ја загрозува приватноста?

Нова апликација на „Facebook“ која ја загрозува приватноста?

Најавена нова апликација „Facezam“ за препознавање лица.

повеќе »
„Playstation 3“ нема повеќе да се произведува

„Playstation 3“ нема повеќе да се произведува

На официјалната веб страница на компанијата стои дека овој модел веќе нема да се произведува.

повеќе »
Како да спречите Гугл да Ви го следи секој чекор?

Како да спречите Гугл да Ви го следи секој чекор?

Дали некогаш кога сте си го провериле телефонот сте имале чувство дека сте набљудувани?

повеќе »
Што да правите кога паметниот телефон ќе се блокира?

Што да правите кога паметниот телефон ќе се блокира?

Неколку опции за повторно функционирање на мобилниот уред откако ќе се блокира.

повеќе »
Сѐ пократко вниманието на корисниците на социјалните медиуми

Сѐ пократко вниманието на корисниците на социјалните медиуми

Вниманието на корисниците е сѐ пократко на социјалните медиуми, ова е еден од заклучоците од глобалното истражување Wave за навиките на корисниците на социјалните медиуми, што го спроведе глобалната агенциска мрежа “Universal media”.

повеќе »
Внимавајте - нови уреди се веќе инфицирани со вируси

Внимавајте - нови уреди се веќе инфицирани со вируси

Програмата на уредите е инсталирана пред корисниците да имале можност да го пуштат телефонот.

повеќе »
Како да дознаете кои компании ги имаат Вашите податоци?

Како да дознаете кои компании ги имаат Вашите податоци?

Големите компании ги купуваат и продаваат Вашите податоци постојано без да знаете, без разлика дали е тоа врз база на линковите што ги отворате или продуктите што ги барате.

повеќе »
Како изгледал прототипот на мобилниот телефон во 1979 година?

Како изгледал прототипот на мобилниот телефон во 1979 година?

На видео клип од „BBC“ шоуто наречено „Tomorrow's World“ на 13 септември 1979 година, презентерот Мајкл Род прави телефонски повик користејќи прототип од мобилен телефон.

повеќе »
Научна фантастика: Во Европа ќе се гради вештачки остров од иднината

Научна фантастика: Во Европа ќе се гради вештачки остров од иднината

„Можеби ова звучи како научна фантастика, но островот на подводните карпи Догер во Северното Море, би можел значително да ја намали цената на производство на електрична енергија од ветер.“

повеќе »
Основачот на „World Wide Web“ смета дека Интернетот е во опасност

Основачот на „World Wide Web“ смета дека Интернетот е во опасност

Тим Бернерс-Ли загрижен за насоката во која се движи Интернетот.

повеќе »
За што служат белите спирали во моторите на авионите?

За што служат белите спирали во моторите на авионите?

Ако некогаш сте патувале со комерцијален авион постои шанса да сте се запрашале за што служат белите спирали на моторите на крилата.

повеќе »
Дали традиционалните медиуми се пред исчезнување?

Дали традиционалните медиуми се пред исчезнување?

Скоро половина век после првите чекори во развојот на интернетот, денес животот без интернетот не може да се замисли.

повеќе »
„Viber“ ја претстави својата најнова функција

„Viber“ ја претстави својата најнова функција

„Viber“ ја претстави својата нова функцијa.

повеќе »
Пронајдете ја лозинката и заработете 100.000 долари!

Пронајдете ја лозинката и заработете 100.000 долари!

Освојте 100.000 долари со помош на вашите хакерски способности!

повеќе »
Внимавајте, на Фејсбук повторно се шири измама

Внимавајте, на Фејсбук повторно се шири измама

Сајбер криминалот е сè почест, а вие мора да знаете да се заштитите, колку што е можно повеќе.

повеќе »
← Претходна 1234567 ... 170 Следна →