Забава Страница: 1 од 79

Едноставен математички проблем или нерешлива загатка?

Едноставен математички проблем или нерешлива загатка?

Можете ли да го решите математичкиот проблем?

повеќе »
Задачата на Гордон Бургин

Задачата на Гордон Бургин

Решете ја задачата така што ќе ги пронајдете броевите што недостигаат.

повеќе »
Кафулиња и ресторани со необична смисла за хумор

Кафулиња и ресторани со необична смисла за хумор

Не постои ништо полошо од монотон ресторан без нешто што би го направило посебен.

повеќе »
Лекции од „Игра на троновите“ за вашите студентски денови

Лекции од „Игра на троновите“ за вашите студентски денови

Убиј ги саканите личности. Верување според кое живее Џорџ Р.Р. Мартин, познатиот автор на „Игра на троновите“

повеќе »
Најтешкиот Бонгард-проблем

Најтешкиот Бонгард-проблем

Тежок Бонгард-проблем.

повеќе »
Најтешкото „Killer“ Судоку

Најтешкото „Killer“ Судоку

Дали можете да го решите ова Судоку?

повеќе »
Најтешкото судоку во светот

Најтешкото судоку во светот

Судоку е најиграната и најанлизираната загатка во светот, така што познати ви се правилата.

повеќе »
Што се случува кога ќе ги оставите децата сами?

Што се случува кога ќе ги оставите децата сами?

Тишината е златна, освен кога имате дете. Во овој случај, тишината значи дека нешто е сомнително, а тоа го потврдуваат и овие фотографии.

повеќе »
Колку сте вешти во геометријата?

Колку сте вешти во геометријата?

Во оваа загатка Вашите очи можат да бидат измамени. Внимавајте дали добро ќе ги изброите геометриските форми.

повеќе »
Фотографии од 90-тите што ќе ви побудат носталгија

Фотографии од 90-тите што ќе ви побудат носталгија

Епски фотографии од 90-те кои ќе ве вратат во времето кога бевте млади и безгрижни.

повеќе »
Работи по кои ќе ги паметиме одморите во времето на Југославија

Работи по кои ќе ги паметиме одморите во времето на Југославија

Сезоната на одмори е пред нас, а просечното македонско семејство или ќе се одлучи за Охрид или ќе се одлучи за нашиот јужен сосед.

повеќе »
„Despacito“ на македонски јазик

„Despacito“ на македонски јазик

Популарната песна преведена на македонски јазик.

повеќе »
Фотографии кои совршено го прикажуваат животот на еден програмер

Фотографии кои совршено го прикажуваат животот на еден програмер

Фотографии кои совршено го сумираат животот на еден програмер.

повеќе »
Нова математичка загатка го полуде интернетот – обидете се да ја решите

Нова математичка загатка го полуде интернетот – обидете се да ја решите

Во Today Show, емисија на Би-Би-Си на Радио 4, зададена е интересна математичка загатка која веднаш ги полуде Британците, а потоа и останатите.

повеќе »
Урнебесно резиме направено со „Google Autocomplete“

Урнебесно резиме направено со „Google Autocomplete“

Да бидеме искрени, никој не сака да пишува резимеа. Досадни се, одземаат време и често се губење на време.

повеќе »
Дали се сеќавате на овие скринсејвери?

Дали се сеќавате на овие скринсејвери?

Скринсејверите денес дефинитивно се ретро технологија бидејќи повеќе не ни се потребни за десктоп компјутерите да ги чуваат од прегрејување, но беа многу корисни во минатото

повеќе »
Како нашиот живот се менува после 25-та година?

Како нашиот живот се менува после 25-та година?

Со достигнувањето на одредена возраст, нашите вкусови започнуваат да се менуваат.

повеќе »
Колку кафе испиле „Пријателите“ во текот на серијата?

Колку кафе испиле „Пријателите“ во текот на серијата?

Милион гледачи кон крајот на 90-те и почетокот на 2000 година нетрпеливо ја очекуваа секоја нова епизода на „Friends“

повеќе »
Можете ли да ја решите оваа загатка со риба?

Можете ли да ја решите оваа загатка со риба?

Како директор на товарното претпријатие на првото патување на С.С. Бујонт, се согласивте да транспортирате неколку резервоари во кои се содржат последните примероци на загрозени видови риби до нивниот нов аквариум.

повеќе »
← Претходна 1234567 ... 79 Следна →