Здравје Страница: 1 од 45

Американски стартап со луда идеја за подмладување на луѓето

Американски стартап со луда идеја за подмладување на луѓето

Досега постапката била изведена на 30 испитаници и тие веќе ги чувствуваат придобивките како поголема способност за концентрација и „поубав изглед“.

повеќе »
Која е причината за скоро секој срцев удар?

Која е причината за скоро секој срцев удар?

Ризичен фактор исто колку и пушењето, високиот холестерол и дебелината.

повеќе »
Конечно откриена функцијата на слепото црево во организмот?!

Конечно откриена функцијата на слепото црево во организмот?!

Се работи за важен секундарен имунолошки орган, односно „складиште“ на цревни бактерии, кои ја поттикнуваат одбраната на организмот од разни болести.

повеќе »
Децата во претшколска возраст ќе примаат една вакцина помалку, надлежните не објаснуваат зошто ја укинале

Децата во претшколска возраст ќе примаат една вакцина помалку, надлежните не објаснуваат зошто ја укинале

Во календарот за имунизација на населението во 2017 година исфрлена е една ревакцина ДТП...

повеќе »
Најголемите заблуди поврзани со настинката

Најголемите заблуди поврзани со настинката

Прекумерното затоплување, избегнување на излегување надвор на студено време, избегнување сладолед, студени пијалаци, паничен страв од промаја... Дали се ова митови или најдобар начин за превенција на настинката?

повеќе »
Што гледаат бебињата откако ќе се родат?

Што гледаат бебињата откако ќе се родат?

Кога новороденчето првпат ќе ги отвори очите, видот не му е најдобар.

повеќе »
Лоши навики: Каде грешиме откако ќе се разбудиме?

Лоши навики: Каде грешиме откако ќе се разбудиме?

Во 2017 со нова верзија од себеси.

повеќе »
Д-р Бранимир Несторовиќ: „Природни лекови против вируси подобри од било кој лек“

Д-р Бранимир Несторовиќ: „Природни лекови против вируси подобри од било кој лек“

Професор д-р Бранимир Несторовиќ на темата грип, вируси, природни лекови и за тоа дали има некаква придобивка од вакцинирањето на децата против грип.

повеќе »
Како се однесува човечкиот организам на температура од минус 20 степени?

Како се однесува човечкиот организам на температура од минус 20 степени?

Уште старите Грци знаеле за поврзаноста меѓу временските прилики и здравјето на луѓето.

повеќе »
Грипот дојде порано! Што советуваат лекарите?

Грипот дојде порано! Што советуваат лекарите?

Грипот ги преполни болниците во земјава, а полна е и Клиниката за детски болести.

повеќе »
Секое починато лице во Франција автоматски станува донор на органи

Секое починато лице во Франција автоматски станува донор на органи

Новиот закон во Франција дозволува пресадување на органи од починато лице кое во текот на животот не се изјаснило дека не сака да биде донор, дури и спротивно на волјата на семејството.

повеќе »
Грешката која ја правиме кога сакаме да се храниме здраво

Грешката која ја правиме кога сакаме да се храниме здраво

Заборавете на фактите за здрава исхрана, листата на состојки и што експертите велат во врска со здравата храна.

повеќе »
Нова дијагностичка техника може да открие 17 болести

Нова дијагностичка техника може да открие 17 болести

Секоја болест произведува единствен и нестабилен хемиски отпечаток на здивот, што се базира на различното учество на 13 супстанции.

повеќе »
Што магичните печурки може да му предизвикаат на мозокот?

Што магичните печурки може да му предизвикаат на мозокот?

Неколку студии вклучувајќи и две клинички испитувања, укажуваат на тоа дека псилоцибин, психоактивната состојка која се наоѓа во магичните печурки може да има потенцијал да помогнат во ублажување на анксиозноста и депресијата.

повеќе »
Најчесто поставувани здравствени прашања: „Дали може да се затрудни за време на месечен циклус?“

Најчесто поставувани здравствени прашања: „Дали може да се затрудни за време на месечен циклус?“

Секако, на листата се нашло и вечното прашање: дали може да се затрудни за време на месечен циклус.

повеќе »
Кои се симптомите за анксиозно нарушување?

Кои се симптомите за анксиозно нарушување?

Анксизоноста е дел од нашите животи, но понекогаш може да е тешко да се забележи.

повеќе »
Како да се биде емоционално интелигентен без разлика на сѐ

Како да се биде емоционално интелигентен без разлика на сѐ

Честопати добиваме совети да ги потиснеме емоциите, но таквите совети не се добри. Подобро е да научиме како да ги сфатиме нашите чувства.

повеќе »
Древни кинески вештини за подобро психофизичко здравје

Древни кинески вештини за подобро психофизичко здравје

По струка Александар е продукт менаџер во реномирана приватна компанија од областа на информатичките и телекомуникациските технологии.

повеќе »
Здравствени проблеми предизвикани од сувиот воздух во вашиот дом

Здравствени проблеми предизвикани од сувиот воздух во вашиот дом

Сувиот воздух во вашиот дом за брзо време остава траги на вашиот организам и вашата кожа.

повеќе »
← Претходна 1234567 ... 45 Следна →