Таг: Ф-квиз Страница: 1 од 1

Проверете колку добро ги познавате сообраќајните знаци

Проверете колку добро ги познавате сообраќајните знаци

Прашањата се дел од возачките тестови објавени на страната на Министерството за внатрешни работи.

повеќе »
Квиз: Колку ги познавате светските јазици

Квиз: Колку ги познавате светските јазици

Поголемиот дел од човечката популација зборува 83 јазици. Останатите 3.500 лесно исчезнуваат.

повеќе »
Колку ја познавате Македонија?

Колку ја познавате Македонија?

Дали имате идеја за бројот на езера во Македонија?

повеќе »
Дали можете да ја препознаете државата според формата?

Дали можете да ја препознаете државата според формата?

Можете ли да познаете за која земја се работи само според границите на нејзината површина?

повеќе »
Колку добро ги познавате филмовите?

Колку добро ги познавате филмовите?

Гледате доста филмови? Квизот е одлична можност да ви покаже колку добро ги познавате филмовите.

повеќе »
Погодете го автомобилскиот бренд според логото

Погодете го автомобилскиот бренд според логото

Колку добро ги познавате автомобилите и нивните логоа? Дали можете да го погодите логото на секој од овие автомобили?

повеќе »
Колку ја познавате хемијата?

Колку ја познавате хемијата?

Овој тест е од забавен карактер. Дел од прашањата се од прашањата за екстерно оценување. Сепак, може да го проверете вашето основно познавање по хемија.

повеќе »
Проверете го вашето знаење во математика

Проверете го вашето знаење во математика

Равенките се забораваат, но основите на алгебрата никогаш за оние кои ја сакаат математиката.

повеќе »
Колку знаете за серијата "Game of thrones"?

Колку знаете за серијата "Game of thrones"?

Проверете го вашето знаење за мегапопуларната „Game of thrones“

повеќе »
Тестирајте го вашето знаење по географија

Тестирајте го вашето знаење по географија

Колку добро ја познавате светската географија и дали можете точно да одговорите на сите прашања?

повеќе »
Тест за основно познавање од историјата

Тест за основно познавање од историјата

Историја е поим што означува сознанија за минатото. Кога се користи како име за поле на студии, „историја“ се однесува на изучување и објаснување на минатото на човечките општества.

повеќе »
← Претходна 1 Следна →