Таг: интернационални студенти Страница: 1 од 1

Стипендии „Емили Баутми“ за интернационални студенти во Франција

Стипендии „Емили Баутми“ за интернационални студенти во Франција

Sciences Po created the Emile Boutmy Scholarships after the founder of Sciences Po in order to attract the very best international students from outside of the European Union who are first time applicants and who have been admitted to an Undergraduate or Master’s programme offered at the University.

повеќе »
Стипендии за „Хамбер“ колеџ во Торонто, Канада

Стипендии за „Хамбер“ колеџ во Торонто, Канада

Humber offers full and partial renewable tuition scholarships for NEW international undergraduate students beginning classes in September 2018 and January 2019.

повеќе »
Стипендии за универзитетот Бристол

Стипендии за универзитетот Бристол

In 2018, Bristol University is investing £500,000 to help the brightest and best international students come to the University of Bristol.

повеќе »
„Тинк биг“ стипендии за интернационални студенти на универзитетот „Бристол“

„Тинк биг“ стипендии за интернационални студенти на универзитетот „Бристол“

In 2018, Bristol University is investing £500,000 to help the brightest and best international students come to the University of Bristol.

повеќе »
Стипендии „Хумбер“ за интернационални студенти во Канада

Стипендии „Хумбер“ за интернационални студенти во Канада

Humber offers full and partial renewable tuition scholarships for NEW international undergraduate students beginning classes in September 2018 and January 2019.

повеќе »
Исчезнувањето на американскиот дипломиран студент

Исчезнувањето на американскиот дипломиран студент

80% од дипломираните студенти во САД се од други земји.

повеќе »
Во кои држави најмногу сакаат да студираат интернационалните студенти?

Во кои држави најмногу сакаат да студираат интернационалните студенти?

Листа на земји во Европа каде што се нуди квалитетно образование.

повеќе »
Германија - идеална дестинација за интернационални студенти

Германија - идеална дестинација за интернационални студенти

Основниот принцип на германскиот образовен систем е „единство на учење, знаење и истражување.

повеќе »
← Претходна 1 Следна →