Таг: стипендија Страница: 1 од 3

Стипендии за мастер студии на универзитетот „Леиден“ во Холандија

Стипендии за мастер студии на универзитетот „Леиден“ во Холандија

The Leiden University Excellence Scholarship Programme (LExS) is open to outstanding Non-EU/EEA students enrolling in a full-time master’s degree programme at Leiden University.

повеќе »
Постдипломски стипендии за интеранционални студенти на Универзитетите во Турција

Постдипломски стипендии за интеранционални студенти на Универзитетите во Турција

Türkiye Scholarships are intended for candidates from selected countries all over the world who want to pursue Master and PhD studies in Turkey.

повеќе »
Меѓународна стипендија за постдипломски од Универзитетот во Источна Англија

Меѓународна стипендија за постдипломски од Универзитетот во Источна Англија

The scholarships are awarded on the basis of academic excellence (e.g. first class degree) and their personal statement

повеќе »
Стипендија за меѓународни студенти на Универзитетот Аделаида

Стипендија за меѓународни студенти на Универзитетот Аделаида

The University of Adelaide is offering fully funded international scholarships through Adelaide Scholarships International (ASI) for academic year 2018/2019.

повеќе »
Стипендија „Humber International“ во Канада

Стипендија „Humber International“ во Канада

Humber offers full and partial renewable tuition scholarships for NEW international undergraduate students beginning classes in September 2018 and January 2019.

повеќе »
Добијте стипендија за студирање во Ирска

Добијте стипендија за студирање во Ирска

Are you planning to study Medicine, Dentistry, Nursing or Pharmacy?

повеќе »
Да и` помогнеме на Драгана да го студира тоа што го сака

Да и` помогнеме на Драгана да го студира тоа што го сака

Драгана Стефановска е дипломиран архитект од Куманово. Нејзините планови се да продолжи со постдипломски студии во Холандија.

повеќе »
Добри сте со видео игрите? Може да добиете стипендија за тоа

Добри сте со видео игрите? Може да добиете стипендија за тоа

„Fortune“ пишува дека факултетите ширум САД го препознаваат трендот во врска со видео игрите и одговараат на истиот.

повеќе »
2.000 долари за најдобрата идеја

2.000 долари за најдобрата идеја

Најдобриот труд за придонес на вештачката интелигенција во бизнисот може да добие стипендија од 2.000 американски долари.

повеќе »
Вашата помош му е потребна на Ѓорѓе да студира на еден од најдобрите универзитети во светот

Вашата помош му е потребна на Ѓорѓе да студира на еден од најдобрите универзитети во светот

Ѓорѓе Костов е 23-годишен Македонец кој беше примен на студии на „Беркли“, еден од 100-те најдобри универзитети во светот.

повеќе »
Интервју со Сара Симоновска, стипендист на универзитет во САД

Интервју со Сара Симоновска, стипендист на универзитет во САД

Таа посетуваше средно музичко училиште во САД и ни ги раскажа своите искуства во земјата. Овојпат, со неа разговараме поради една добра вест. Таа е добитник на вредна стипендија за студирање.

повеќе »
Како е да се биде Македонец среде "Харвард"?

Како е да се биде Македонец среде "Харвард"?

Веројатно се сеќавате на минатогодишната матурантка од „Јосип Броз-Тито“, Тијана Катушевска, која имаше понуди за стипендии од пет универзитети во САД, меѓукои и најпрестижните „Харвард“ и „Колумбија“.

повеќе »
Стипендија за студирање во Стокхолм

Стипендија за студирање во Стокхолм

Стипендијата се доделува за магистерски студии во времетраење од една година на универзитетот во Стокхолм.

повеќе »
Стипендии за HR Academy 2013/2014

Стипендии за HR Academy 2013/2014

Сакате: • Професија со голема иднина!

повеќе »
Стипендии за истражување во Јапонија од УНЕСКО

Стипендии за истражување во Јапонија од УНЕСКО

УНЕСКО доделува целосни стипендии за истражувачка работа во период од 3 до 9 месеци во Јапонија.

повеќе »
Стипендија за бизнис програмата "Inspired Entrepreneurs"

Стипендија за бизнис програмата "Inspired Entrepreneurs"

Училиштето за менаџмент во Трст, Италија објавува стипендија за млади талентирани апликанти која ќе покрие 50% од школарината.

повеќе »
Стипендија за докторски студии по хемија во Данска

Стипендија за докторски студии по хемија во Данска

Кандидатите мора да имаат магистерска диплома во хемија или диплома на еднакво академско ниво.

повеќе »
Јапонска стипендија за магистрант за кој нема работа во Македонија

Јапонска стипендија за магистрант за кој нема работа во Македонија

Дваесет и петгодишниот магистер по ветерина, Мартин Јошески од Прилеп доби стипендија за докторски науки од јапонското Министерство за образование.

повеќе »
Конкурс за доделување една стипендија за студии во Московскиот државен институт за меѓународни односи (МГИМО)

Конкурс за доделување една стипендија за студии во Московскиот државен институт за меѓународни односи (МГИМО)

Московскиот државен институт за меѓународни односи ( МГИМО ) при Министерството за надворешни работи на Руската Федерацијадоделува стипендија за македонски државјанин за студирање на прва година на институтот за учебната 2013/2014година согласно одлуката на Претседателот на Руската Федерација.

повеќе »
← Претходна 123 Следна →