Таг: Израел Страница: 1 од 3

Зошто Трамп означи 128 држави како непријатели?

Зошто Трамп означи 128 држави како непријатели?

Лидерот на Америка ги означил како непријателски сите држави што беа против признавањето на Ерусалим како престолнина на Израел

повеќе »
Што ќе се случува во Иран?

Што ќе се случува во Иран?

Аналитичарите потенцираат 3 можни сценарија.

повеќе »
Зошто е важен Ерусалим?

Зошто е важен Ерусалим?

Кој го признава Ерусалим како главен град на Израел?

повеќе »
Дана Гавиш Фридман ни објаснува како функционираат израелските факултети, тие нудат многу повеќе отколку знаење

Дана Гавиш Фридман ни објаснува како функционираат израелските факултети, тие нудат многу повеќе отколку знаење

Денеска сите водечки универзитети разбираат дека нивната улога не е само да овозможат образование и знаење, туку и практични алатки за нивните студенти и истражувачи.

повеќе »
Зошто спортските екипи на Израел се натпреваруваат во Европа?

Зошто спортските екипи на Израел се натпреваруваат во Европа?

Иако географски Израел се наоѓа во Азија, од безбедносни причини настапува во Европа.

повеќе »
Земјата што на туристите им нуди антитерористичка обука

Земјата што на туристите им нуди антитерористичка обука

Академијата „Калибер 3“ се опишува како водечка антитерористичка и безбедносна институција.

повеќе »
Во Ерусалим e пронајден мозаик стар 1.500 години

Во Ерусалим e пронајден мозаик стар 1.500 години

Мозаикот е откриен при поставување комуникациски кабли во градот во текот на летото, по што е конзервиран.

повеќе »
Границата која наскоро може да се претвори во вистински пекол

Границата која наскоро може да се претвори во вистински пекол

Израел стравува дека моменталниот мир на границата со Египет во секој момент може да се претвори во вистински пекол

повеќе »
ЦИА конечно откри која држава им останала енигма

ЦИА конечно откри која држава им останала енигма

За оваа земја, Америка знаела само трачеви и лаги.

повеќе »
Хотелот со најлош поглед во светот

Хотелот со најлош поглед во светот

Секогаш оригинален и сатиричен.

повеќе »
„Unit 8200“ - најсилната сајбер армија на Израел

„Unit 8200“ - најсилната сајбер армија на Израел

Израел ја има една од најсилните сајбер армии во светот.

повеќе »
Револуција на патиштата во Израел: Електронски патишта кои безжично ги полнат возилата

Револуција на патиштата во Израел: Електронски патишта кои безжично ги полнат возилата

Заборавете на сите станици за полнење - патиштата на блиската иднина ќе можат да го напојуваат електричниот автомобил додека возите.

повеќе »
Спектакуларна керамичка фигура стара 3.800 години пронајдена во централен Израел

Спектакуларна керамичка фигура стара 3.800 години пронајдена во централен Израел

Прецизноста и вниманието на детаљите во создавањето на оваа, речиси 4.000 години скулптура се импресивни. Вратот на бокалот служел како основа за формирање

повеќе »
Израелска компанија создава вода од воздух

Израелска компанија создава вода од воздух

Израелска компанија креира уреди преку кои од воздухот создава вода, користејќи механизми за собирање на влагата од воздухот.

повеќе »
Стапката на смртност од срцеви заболувања во Израел намалена за 50%

Стапката на смртност од срцеви заболувања во Израел намалена за 50%

Стапката на смртност од срцеви болести во Израел е намалена за импресивни 50% од 1998 година, вели неодамнешното истражување објавено во магазинот „European Heart“.

повеќе »
Забранетата книга во Израел

Забранетата книга во Израел

Неодамна во Израел од списокот на лектири е тргната книгата ...

повеќе »
Ноам Чомски за нападите врз Газа

Ноам Чомски за нападите врз Газа

Страшно. Садистички. Нехумано.

повеќе »
Најмоќните фотографии од Израелските ракетни напади во Газа

Најмоќните фотографии од Израелските ракетни напади во Газа

За жал и покрај тоа што може да се каже дека во светот живее цивилизирано општество, сепак војните се составен дел од животот на многу луѓе.

повеќе »
Судбината на децата во Газа

Судбината на децата во Газа

Џон Сноу зборува со младите деца од Газа за нивните животи и за тоа како тие се соочуваат и живеат во време на војна. „Не се плашиме“ во еден глас велат сите дечиња, и покрај тоа што секојдневно се соочуваат со убиства, истрели и ужаси.

повеќе »
Мошав селата на Израел

Мошав селата на Израел

Мошав е еден вид на земјоделска заедница во Израел која се состои од група на индивидуални фарми. Мошав генерално се базиран на принципот на приватна сопственост на земјиштето, ставајќи акцент на трудот и комуналниот маркетинг.

повеќе »
← Претходна 123 Следна →