Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

Оглас за вработување во Алкалоид

 
АЛКАЛОИД СКОПЈЕ
Здравото човечко тело понекогаш буди повеќе од искрена восхит. За нас во АЛКАЛОИД, постојано инспирација и стремеж е да го заштитиме и да го сочуваме овој скапоцен подарок на природата. Повеќе од 7 децении со неуморна страст создаваме производи кои се синоним за врвен квалитет. Постојано инвестираме во нашиот сон за поздрав живот на секој поединец, затоа што веруваме дека ЗДРАВЈЕТО Е ПРЕД СЕ...


 

АЛКАЛОИД АД-СКОПЈЕ
го објавува следното слободно работно место:

1. ПЦ Фармација - Сервис во производство

1.1. HVAC - инженер во Сервис во производство - 2 (две) позиции

Потребни квалификации и вештини:

- дипломиран машински инженер (насоката Термотехника ќе се смета за предност);
- одлично познавање и употреба на пакетот MS Office;
- одлично познавање англиски јазик;
- максимална посветеност и одговорност кон реализирање проекти и почитување рокови;
- пожелно е поседување возачка дозвола Б-категорија;
- доколку кандидатот нема дипломирано на насоката Термотехника, пожелно е да има работно искуство во контрола и одржување на системи за греење и за климатизација.

Цел и одговорност на работното место:

- контрола и одржување на сите системи за греење и за климатизација, како и придружни постројки и машини кои гравитираат на овие системи;
- организација на работењето во Сервис во производство и надзор на подредените;
- водење евиденција за резервните делови, активностите и за работата на подредените;
- идентификација, барање и техничко расчистување на понудите за резервни делови;
- активно учество во инсталирање нова процесна опрема;
- одговорност при модификација на опремата и на системите согласно со GMP - барањата;
- одговорност за безбедноста при работењето и почитување на приоритетите на производството и на политиките на фирмата.

Работниот однос за позицијата ce заснова на определено време од 3 (три) месеци, со можност за продолжување на договорот.

Дневното работно време на оваа позиција е 8 часа, со почеток од: 1-ва смена - од 06:00 до 14:00 часот и 2-ра смена - од 14:00 до 22:00 часот. Неделното работно време е од понеделник до петок.
Прекувремената работа, работата за време на неработни денови или на празници е платена според Законот за работни односи.

Предвидената основна плата за позицијата е МКД 26 570,00.

Писмото за мотивација, кратката биографија со фотографија, копијата од уверението за завршеното потребно образование, копијата од сертификати и од дипломи да се достават по електронски пат на следната електронска пошта:

CAREER@ALKALOID.COM.MK
со назнака: „3а оглас“ - инженер во Сервис во производство
При изборот на најповолен кандидат ќе биде спроведен процес на селекција, проследен со тестирања и со интервјуа.

Само кандидатите кои ќе достават комплетна документација и кои ги исполнуваат бараните услови наведени во огласот ќе бидат вклучени во процесот на селекција и ќе бидат соодветно известувани за неговиот тек.

Огласот трае 5 (пет) работни дена од денот на неговото објавување.

Изборот на најдобрите кандидати ќе биде извршен во рок од 45,90 или од 120 дена од завршување на рокот за пријавување, а во зависност од бројот на пријавените кандидати, согласно со Членот 23 од Законот за работни односи. 
 
Објавено на 15.03.2013 во категорија Конкурси
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook

Галерии

Лексикон

Конкурси