Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз истиот и кликнете два пати.
 

Упатство за пополнување на online пријава за запишување на прв циклус-додипломски студии на УКИМ

 
Во согласност со Конкурсот за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во учебната 2013/14 година, пријавувањето на кандидатите за првиот уписен рок ќе се одржи на 15 и 16 август 2013 година.


илустрација


Согласно правилата на Универзитетот сите кандидати за запишување на факултетите мора да се регистрираат на системот за електронско спроведување на уписи на УКИМ. Кандидатите можат да се регистрираат на iKnow системот за уписи со кликнување на овој линк

Упатство како да се регистрирате и како да ја пополните електронската пријава на iKnow системот е прикажано на видеото подолу.

НАПОМЕНА: Иако на видео записот е прикажана постапката за упис на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, таа е иста за сите факултети на УКИМ, со тоа што најпрво се избира соодветниот факултет. 
Објавено на 13.06.2013 во категорија Образование
 
 

Препорачани вести од Facebook

Слични вести од Fakulteti.mk

Галерии

Лексикон

Издвојуваме

Образование