Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

Најевтино решение за користење на интернет на одмор

 


Како наближува екот на туристичката сезона, се повеќе и повеќе студенти се спремаат за одмор во некои од нашите туристички центри.

Ако ова лето решите да ги посетите Охрид и Струга една од работите кои треба навремено да си ги обезбедите, секако покрај “капачката опрема“, е и пристапот до интернет. Станува незамисливо во денешно време да се поминат повеќе денови а воопшто да не се отвори мобилниот телефон, лап-топ или таблетот и да не се провери mail, Facebook или Twitter.

Покрај Охридските и Струшките интернет-кафулиња посетителите имаат можност да користат и некои од пакетите на домашните мобилни или Wireless оператори со различни карактеристики во при-пејд и пост-пејд понудите прилагодени за сечиј џеб.

Едно од најевтините решенија за користење на интернет додека сте на одмор во Охрид и Струга е Wi-Fi мрежата на SunWireless.

SunWireless има повеќе од 100-тина локации (хотзони) во Охрид и Струга каде може да се користи безжичен интернет меѓу кои и главните плоштади и шеталишта, најпознатите кафичи, ресторани, плажите и хотелите. Значи речиси секаде каде што би имале потреба.

Од нивната понуда како најповолни за студентите би ги издвоиле следниве при-пејд картички SunMobile 512 Mb интернет за 99 денари, SunS 2 GB за 199 денари и SunM 6 GB интернет за 299 денари.

Сите картички траат 30 дена од моментот на активирање и можат да се користат на мобилен, лап-топ или таблет.

Факултети.мк во соработка со SunWireless доделува SunM (6 GB интернет) при-пејд картичка на првите пет фанови кои најбрзо точно ќе одговорат на следново прашање:

Како се вика SunWireless при-пејд картичката со која се добива 2 GB интернет за 199 денари?
 
Објавено на 01.07.2013 во категорија Технологија
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook