Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

Интересна уметност - исечени фигури од хартија

 

Уметникот Питер Калестен создал интересни форми сечејќи ги од обична хартија. Оваа оригинална идеја го привлече вниманието на голем број уметници кои оваа уметност ја нарекоа уникатен контраст и интересно создавање на 3 димензионална реалност.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

 
Објавено на 27.07.2013 во категорија Уметност
Подготвил: Тамара Мисирлиевски
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook