Студентски Пленум објави видео снимка од украдени четири гласачки кутии

Студентски Пленум објави видео снимка од украдени четири гласачки кутии

Студентскиот пленум на својот Фејсбук профил објави дека се украдени четири гласачки кутии кои потоа се однесени во канцелариите на СПУКМ.

Пред 20 минути насилно беа украдени 4 гласачки кутии и беа донесени во канцелариите на СПУКМ. Во моментов сме тука, внатре се заклучени со неколкуте кутии. Во моментов ние повикавме полиција и ги покануваме медиумите да дојдат пред СПУКМ (кај студентскиот дом Кузман), објавија од Студентскиот пленум