Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

Факултетот и Институтот за бизнис економија вршат трансфер на студенти од други институции

 
fbe-sakam-transfer

 

Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) е приватна високо-образовна институција која нуди додипломски студии од областа на економијата. ФБЕ од оваа академска година (2016/2017) нуди акредитирани четиригодишни студии (240 ЕКТС) на модулите Маркетинг, Финансии, Економска теорија и Сметководство и ревизија. Цената на студирање на ФБЕ е 250 евра по семестар.

 

Повеќе информации за додипломските студии можете да погледнете на следниот линк.

 

Институтот за бизнис економија (ИБЕ) е приватна високо-образовна институција која нуди постдипломски студии (3+2 и 4+1) од областа на Банкарство, Еколошка економија, Економија за бизнис и Финансиски менаџмент. Студирањето на ИБЕ чини 500 евра по семестар.

 

Трансферот на студенти на додипломски и постдипломски студии опфаќа признавање на испитит согласно студиските програми. Повеќе информации може да добиете телефонски во нашата служба за студентски прашања на (02) 2402 160.

 

 
Објавено на 22.12.2016 во категорија Издвојуваме
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook

Галерии

Лексикон

Издвојуваме