Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

„Playstation 3“ нема повеќе да се произведува

 
По 11 години постоење, познатиот „Playstation 3“ наскоро ќе престане да се произведува.


Ова е пораката која стои на официјалниот сајт во Јапонија, каде што покрај „Playstation 3“ моделот од 500 GB, стои пораката дека наскоро ќе се престане со испорака на овој модел.

Според некои непроверени информации, производството ќе се заврши заклучно со овој месец.

Playstation 3“ се појави во 2006 година и до сега е продаден во преку 85 милиони примероци ширум светот.
 
Објавено на 19.03.2017 во категорија Технологија
Подготвил: Маја Пероска
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook