Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

Зошто некои луѓе имаат сезонски алергии?

 
Ако некогаш ви солзеле очите, сте кивале, ви течел носот и сте искусиле останати алергиски реакции, или пак, сте немале такво искуство, но познавате некој кој го има тој проблем, ова анимирано видео ќе ви објасни што всушност се случува со нашиот имунолошки систем, односно зошто некои луѓе имаат алергии?

 
Објавено на 20.03.2017 во категорија Живот
Подготвил: Маја Пероска
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook