Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

Краток анимиран филм со моќна порака - Како општеството ни ја уништува креативноста?

 

анимиран

Цел живот општеството ни кажува што да правиме: училиште, работа, воспитување деца. Ова е бескрајна низа на постапки кои мораме да ги направиме и во кои не постои место за креативност.

Аниматорите од Мадрид, Даниел Мартинез, Лара и Рафа Кано Мендез, направија филм од 7 минути и со него покажаа како креативноста ни се уништува на дневна основа.

 
Објавено на 10.04.2017 во категорија Живот
Подготвил: Тамара Гроздановски
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook