Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

Повик за учество на „Goga Residency Programme - 2017“ во Словенија

 


Goga Residency Programme 2017

European Residence Programme  - Writers and Literary Translator

'Goga Residency – 2017'

The Residency is prearranged by Publishing House Goga in cooperation with the TRADUKI Network, in partnership with Slovenian Book Agency and other local institutions & partners.

The Literary Residence Programme ‘Goga Residency 2017’ is open to welcome fiction writers, poets, literary translators, essayists, playwrights and screenplay writers from Southeast Europe (Croatia, Serbia, Kosova, Bosnia & Herzegovina, Montenegro, Macedonia, Bulgaria, Albania and Romania).

 
Објавено на 12.04.2017 во категорија Конкурси
Тагови:
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook

Галерии

Лексикон

Конкурси