Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

Хрватска бара сезонски работници: еве колку можете да заработите на Јадранот

 
Хрватска не може да најде кандидати за работа во угостителството и тамошните сопственици на ресторани, кафетерии, котели и туристички агенции се свртуваат на земјите од регионот.

келнер
Фото извор: бyka.com

Доаѓањето на топлите месеци за сите невработени отвара можности барем за сезонско вработување. Потрагата по сезонски работници веќе е почната, а само Хрватска, каде веќе со години најмногу има од Босна и Херцеговина, оваа година бара 40.000.

Заработката на сезонските работници во Хрватска се движи од 600 до 2000 евра месечно, со сигурно бесплатно сместување и храна, додека работниците со двојно државјанство може да очекуваат и здравствено осигурување.

Доколку сте заинтересирани, повеќе информации можете да добиете ТУКА.
 
Објавено на 17.04.2017 во категорија Економија
Подготвил: М.Д.
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook

Галерии

Лексикон

Економија