Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
date-icon Активен до: 25.04.2017
 

Стопанска банка а.д Битола вработува

 
Стопанска банка а.д Битола за своите потреби, објавува

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ


на еден извршител на работното место програмер во Сектор за организација и ИТ.

Заинтересираните кандидати треба да ги исполнуваат следните услови:
•    Универзитетско образование–Електротехнички факултет, Факултети за информатички технологии или Природно математички факултет (или сродно универзитетско образование);
•    задолжително 3 годишно работно искуство во банкарскиот сектор на иста или слична работна позиција;
•    Одлично познавање на англиски јазик;
•    Одлично познавање ИТ технологии, програмски јазици и развојни алатки.

Работни задачи и одговорности:
-    Подршка при масовни операции,
-    Тестирање на барањата за промени на аплиакциите,
-    Имплементација на промени во апликациите,
-    Анализa и подршка при проблеми со функционирањето на апликациите,
-    Прилагодување на функциите на апликациите,
-    Изготвување  на упатствата на специфичните модули,
-    Изготвување на извештаи за потребите на службите,
-    Анализи на процесите за ефикасно извршување со помош на апликациите,
-    Работа на оперативни и организациски задачи,
-    Развој и одржување на апликациите,
-    Развој на стандардни процеси,
-    Организациски развој и дизајн,
-    Одржување  на актуелноста и квалитетот на интернет-интранет страните,

Други вештини и особини на кандидатот:
-    Да управува со повеќе активности истовремено,
-    Да делегира приоритетни задачи и да предлага рокови за извршување,
-    Да одржува комуникација и односи со останатите Сектори/Служби,
-    Да покажува иницијативност во решавањето и да проценува по прашањата што се однесуваат на Службата,
-    Анализира проблеми, идентификува алтернативни решенија, предлага најдобри решенија и ги применува,
-    Организациски способности,
-    Креативност и комуникативност,
-    Способност за планирање и одлучување,
-    Возачка дозвола Б категорија.

Потребата за ангажирање на еден извршител на ова работно место се однесува за неопределно време со работно место во Скопје или Битола, работно време од 8 – 16 часот, со почетна месечна нето плата од 40.000,00 денари.

Заинтересираните кандидати да испратат мотивациско писмо и кратка биографија (CV) на македонски јазик (по можност со фотографија), во рок од 5 (пет) дена од денот на објавувањето на огласот на следната адреса:  hr@stbbt.com.mk со назнака во Subject „Програмер“.

двајца извршители на работното место информатичар во Сектор за организација и ИТ.

Заинтересираните кандидати треба да ги исполнуваат следните услови:
•    Универзитетско образование–Електротехнички факултет, Факултети за информатички технологии или Природно математички факултет (или сродно универзитетско образование);
•    задолжително 2 годишно работно искуство (1 година работно искуство во областа на банкарството се зема како предност);
•    Одлично познавање на англиски јазик;
•    Одлично познавање ИТ технологии, програмски јазици и развојни алатки.

Работни задачи и одговорности:
-    Подршка при масовни операции,
-    Тестирање на барањата за промени на аплиакциите,
-    Имплементација на промени во апликациите,
-    Анализa и подршка при проблеми со функционирањето на апликациите,
-    Прилагодување на функциите на апликациите,
-    Изготвување  на упатствата на специфичните модули,
-    Изготвување на извештаи за потребите на службите,
-    Анализи на процесите за ефикасно извршување со помош на апликациите,
-    Работа на оперативни и организациски задачи,
-    Развој и одржување на апликациите,
-    Развој на стандардни процеси,
-    Организациски развој и дизајн,
-    Одржување  на актуелноста и квалитетот на интернет-интранет страните,

Други вештини и особини на кандидатот:
-    Да управува со повеќе активности истовремено,
-    Да делегира приоритетни задачи и да предлага рокови за извршување,
-    Да одржува комуникација и односи со останатите Сектори/Служби,
-    Да покажува иницијативност во решавањето и да проценува по прашањата што се однесуваат на Службата,
-    Анализира проблеми, идентификува алтернативни решенија, предлага најдобри решенија и ги применува,
-    Организациски способности,
-    Креативност и комуникативност,
-    Способност за планирање и одлучување,
-    Возачка дозвола Б категорија.

Потребата за ангажирање на еден извршител на ова работно место се однесува за неопределно време со работно место во Скопје или Битола, работно време од 8 – 16 часот, со почетна месечна нето плата од 36.000,00 денари.

Заинтересираните кандидати да испратат мотивациско писмо и кратка биографија (CV) на македонски јазик (по можност со фотографија), во рок од 5 (пет) дена од денот на објавувањето на огласот на следната адреса:  hr@stbbt.com.mk со назнака во Subject „Информатичар“.
date-icon Активен до: 25.04.2017
 
Објавено на 19.04.2017 во категорија Вработување
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook