Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

Мистериите на „градот на боговите“ на Ацтеките

 
Теотихуакан, бил еден од најголемите градови на Земјата, исполнет со масивни пирамиди, кои ги откривале чудесиите на Египетските фараони. Денес, се што е поврзано за ова место е мистерија. Преостанатите руини позади себе оставаат неоткриени информации од минатото.

фото извор: Wikimedia

ГАЛЕРИЈА
 
Објавено на 20.04.2017 во категорија Живот
Подготвил: Маја Пероска
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook