Илон Макс на Твитер го цитираше Ататурк

Илон Макс на Твитер го цитираше АтатуркИлон Маск, еден од најиновативните луѓе во светот, вчера на „Твитер“ го цитираше Мустафа Кемал Ататурк, кој потекнува од дебарското село Коџаџик. Тој твитна:
- Ако еден ден моите зборови се косат со науката, изберете ја науката – Мустафа Кемал Ататурк.
Маск е сопственик на компаниите „Тесла“ и „СпејсХ“, која го подготвува првото патување на човекот на планетата Марс во 2030 година.