Лексикон: За да го видите значењето на даден збор во рaмките на веста, позиционирајте го покажувачот врз него и кликнете два пати.
 

Непримерна дефиниција за панкер во црногорски учебник за четврто одделение

 
panker
Фото: Facebook

Во учебник за четврто одделение од основно училиште во Црна Гора, наречен „Магија на читањето“, авторите Наташа Боровиќ и Соња Ашанин го дефинирале поимот панкер како оној што припаѓа на музичкиот панк-стил и посебен стил на облекување и однесување: грдо, валкано, нападно.

Сфаќаме дека одреден правец во музиката и придружниот стил на облекување не му се допаѓаат некому, но вакви етикети наметнати на 10-годишни деца се чинат како опасни за нивниот развој.

 
Објавено на 13.01.2018 во категорија Образование
Подготвил: Тамара Гроздановски / Лектор: Ивана Кузманоска
 
 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Препорачани вести од Facebook

Галерии

Лексикон

Образование