X
 02.09.2021 Стипендии

Стипендии за додипломски и магистерски студии во Катар

Катарскиот фонд за развој во соработка со повеќе образовни институции во таа земја доделуваат стипендии за странски студенти наменети за студии во Катар.

Се доделуваат стипендии за додипломски и магистерски студиски програми на одредени институции. Заинтересираните кандидати може да се пријавуваат за различни програми во зависност од институцијата. Тие треба прво да бидат примени на универзитетите за да аплицираат за стипендија.

Повеќе информации пронајдете на официјалната веб-страница овде
Активен до:    31.12.2021

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии