X
 16.07.2021 Стипендии

Стипендии за студии во Германија од фондација „Фридрих Еберт“

Фондацијата „Фридрих Еберт“ доделува стипендии за студирање во Германија на кандидати за додипломски, магистерски и докторски студии.

Успешните кандидати ќе добиваат месечен паричен надомест, а ќе им бидат покриени и трошоците за здравствено осигурување. Пријавувањето за докторските студии трае во текот на целата година, додека за останатите завршува на 30 ноември.

Повеќе информации пронајдете овде.
Активен до:    30.11.2021
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии