X
 17.04.2021 Стипендии

Повик за стипендии за додипломски студии „Лајф АСАПА“

Организацијата „Лајф АСАПА“ доделува стипендии за странски студенти за студирање на некоја од техничките додипломски програми што се нудат од универзитетите во Данска.

Кандидатите се оценуваат според академските достигнувања во средно училиште. Во рамките на програмата се доделуваат три вида стипендии кои покриваат различен дел од студирањето. Рокот за аплицирање е 31 декември.

Повеќе информации може да најдете овде
Активен до:    31.12.2021
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии