X
 20.12.2021 Стипендии

Стипендии за студиски или истражувачки престој од владата на Финска

Владата на Финска доделува стипендии за студенти на докторско ниво и млади истражувачи кои сакаат да следат студии или да имаат истражувачки престој на фински универзитет.

Стипендијата вкучува грант од 1.500 евра месечно. Стипендиите се доделуваат на жители на било која земја и студенти од било која област.

Пријавувањето трае во текот на целата година. Официјалниот повик пронајдете го овде
Активен до:    31.12.2022

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии