X
 22.09.2022 Стипендии

Стипендии од Универзитетот во Лозана, Швајцарија

Универзитетот во Лозана, Швајцарија, објавува повик за кандидати за стипендии на магистерски студии. Стипендиите им се доделуваат на странски студенти.

Се наградуваат околу 10 студенти годишно. Секоја стипендија изнесува 1.600 швајцарски франци месечно, која се доделува од 15 септември до 15 јули за време на целите студии.

Пријавувањето трае до 1 ноември. Официјалниот повик пронајдете го овде
Активен до:    01.11.2022

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии