X
 27.10.2021 Стипендии

Стипендија за програмата за млади лидери за 2021 година

Отворени се апликациите за стипендија за Програмата за млади лидери 2021. Програмата за млади лидери (YLP) е првиот меѓународен курс за развој на виртуелно лидерство во светот со неограничени стипендии што ви ги донесе Светската организација за лидери за млади (WYLO), што ќе се одржува на 29 и 30 јануари, 2022 година.

Светската организација за млади лидери (WYLO) е тим полн со страсни волонтери на млади лидери кои се непрекинато посветени да обезбедат еднаков и фер пристап до квалитетно образование. Стипендијата YLP е целосна стипендија базирана на потреби, насочена кон помагање на младите од сиромашни средини да учествуваат во Програмата за млади лидери, без да се грижат за финансирање на оваа одлична можност.

ТУКА можете да дознаете повеќе информации.

ТУКА можете да аплицирате.
Активен до:    14.11.2021
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии