X
 03.06.2020 Стипендии

Стипендии за студии за медиуми и други факултетски насоки во Германија

Младите професионалци од земјите во развој можат да аплицираат за стипендија за студирање во Германија.

Германската служба за академска размена поддржува постдипломски студии и обука на различни теми, вклучително и студии за медиуми.

Институциите што нудат студии за медиуми ги вклучуваат Универзитетот во Лајпциг, Универзитетот Баухаус Вајмар и Универзитетот за применети науки во Келн.

Кандидатите мора да имаат завршено високо образование во изминатите шест години и да имаат најмалку две години поврзано професионално искуство.

Роковите варираат според универзитетот.

ТУКА можете да дознаете повеќе информации за стипендиите.
Активен до:    31.12.2099
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии