X
 08.06.2023 Живот

Имам бебе кое драматично плаче, поцрвенува и губи воздух. Дали таквото плачење е нормално за оваа возраст?

Имам 2,5-месечно бебе. Моментално е на адаптирано млеко затоа што одбива да цица. Многу често се случува да се расплаче пред подој, а особено по хранење, но проблемот е што многу често плаче при будење и додека да заспие. Плачењето е драматично, при што поцрвенува и губи воздух, ако го оставам само да лежи, исто така почнува да плаче и губи воздух. Заспивањето е многу тешко и со многу плачење. Инаку, има редовни дремки и преку ден и во текот на ноќта, често в раце или во кенгур, одбива да спие во креветче. Ме интересира дали вакво плачење е нормално за таа возраст и дали е добро да спие цело време на таков начин?

Одговорот од психологот прочитајте го на Деца.мк

Издвојуваме

Живот