X
 06.02.2015 Образование

Државниот испит се одложува за 2018-та година... Останатите спорни законски измени се одложуваат за две години!За една година се одложува државниот испит за студентите, односно наместо да почне да се применува од 2017, се одложува за 2018 година, а за две години се одложуваат и спорните законски измени за виското образование. Ова е накусо резултатот од денешената ненадејна средба на Студентски пленум со премиерот Никола Груевски.
Видео: НОВА ТВ

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование